Jury och medverkande - European Oyster Opening Championship 2018

Chairman of the Jury

Heini Petersen - Norway

Krögare på Vintage Kitchen i Oslo, Mångfaldig norsk mästare i ostronöppning och tidigare Nordisk Mästare, kock och ordförande i Norsk Vinkeller förening. Arrangör och grundare av Norwegian Oyster Battle.

Judge of Honor

Leif Mannerström - Sweden

Legendarisk stjärnkrögare. En av Sveriges Mästerkockar, mer aktuell än någonsin i både tv, radio och övrig media samt i sitt engagemang för matkvalité till vår äldre generation.

Members of the Jury

Alexandra Zazzi - Sweden

Flitigt anlitad tv-kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och seminariearrangör. Har skrivit fyra kokböcker och är återkommande krönikör och matskribent i till exempel Matmagasinet och Göteborgs Posten. Hon har varit programledare för flera tv-program, bland andra "Köket" i TV och hörs varje vecka på P4.  

Katja Palmdahl- Sweden

Välmeriterad kock med bakgrund från bl.a. stjärnkrogen 28+ i Göteborg. Driver Lilla Spinneriet i Lindome med sin man

Patrik Palmdahl samt Botaniska trädgårdens restaurang.Även verksam som restaurangkonsult, receptutvecklare och matstylist. På meritlistan finns förstaplaceringar på kallskänks-SM, årets Wilhelmina och Årets Viltkock. Har skrivit och medverkat i flertalet kokböcker. Tidigare medlem i Juryn på Nordiska och Europa mästerskapen.

Mats Nordström - Sweden

Mats äger och driver bl.a Vällagat och Felicia i Göteborg. Mats startade sin karriär som kock 1985. Bl.a. på Sjömagasinet och Fiskekrogen. Västsvenska Gastronomins Guldmedalj 2006 och Svensk Mästare i Husmanskost 1997.

Föreläsare inom fisk och skaldjur på Grythyttan. Kungamiddagar och utländska statsbesök samt catering & eventansvarig för många av Göteborgs största arrangemang genom åren.

Stefan Holmström - Sweden

Stefan driver restaurangen l'Ecurie strax utanför Falkenberg och korades till svensk mästare i desserter 1988. Stefan har arbetat på Michel Rostang, en restaurang i Frankrike med två Michelin-stjärnor. Han har dessutom lagat mat till bland annat USA:s president, Sveriges kungapar och Frank Zappa.

Dan Lexö- Sweden

Stjärnkock och kokboksförfattare samt krögare på Lexö på Resö. Dan vann tävlingen Årets Köttkock 1990 och har kvalificerat sig till 5 finaler i Årets Kock. 

Ola Nyström- Sweden

Representant från Leröy Sverige en av Sveriges största fiskgrossister och flerårig sponsor av tävlingsostron till Europamästerskapen och Svenska Mästerskapen. mångårig erfarenhet som jurymedlem i ostrontävlingar.

Competition controllers

Peter Ohlsson- Sweden

IT konsult med stort engagemang inom ostronöppnartävlingar, arrangör av Göteborgsmästerskapen i Ostronöppning.

Henrik Surina - Danmark

Kock och tidigare dansk mästare och arrangör av Danish Oyster Cup.

 

Special Guest - Michael Moran                    

Flerfaldig vinnare av VM och EM i ostronöppning, Kommer från Irland och är bl.a. krögare på smått berömda Moran´s Oster Cottage beläget utanför Galway. Ambassadör för matlandet Irland och reser världen över och representerar i ostronsammanhang.

Compere - Daniel Olofsson

Frilansande sportjournalist uppvuxen i Trollhättan med gedigen karriär som fotbollsspelare. Parallellt verksam i Oslos restaurangvärld inom mat och vin.

Organizer and Competition Manager - Per Olofsson              

Krögare på NOVA Mat & Möten och flerfaldig svensk Mästare och Världsmästare i ostronöppning 2000. Arrangör av Europamästerskapen sedan starten 2004.

Organizer and Competition assistance - Rickard Halleröd

Krögare på Albert Kök, Hotell & Konferens och välkänd matprofil med långvarig medverkan i matprogram i både radio och TV. Flitigt anlitad matkreatör på mässor och lanseringar världen över. 

 

Food, Oyster & Beverage manager - Christoffer Florén

Krögare på Albert Kök, Hotell & Konferens med internationella meriter som kökschef och matkreatör.

 echnique - Live TV Production - Hilight - Trollhättan.

 Timekeepers

Ostronakademien från Grebbestad, Västsvenska Gastronomiska Akademiens Vänförening