Chairman of the Jury
Heini Petersen – Norway
Krögare på Vintage Kitchen i Oslo, Mångfaldig norsk mästare i ostronöppning och tidigare Nordisk Mästare, kock och ordförande i Norsk Vinkeller förening. Arrangör och grundare av Norwegian Oyster Battle.
Judge of Honor
Leif Mannerström – Sweden
Legendarisk stjärnkrögare. En av Sveriges Mästerkockar, mer aktuell än någonsin i både tv, radio och övrig media samt i sitt engagemang för matkvalité till vår äldre generation.
Members of the Jury
Alexandra Zazzi – Sweden
Flitigt anlitad tv-kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och seminariearrangör. Har skrivit fyra kokböcker och är återkommande krönikör och matskribent i till exempel Matmagasinet och Göteborgs Posten. Hon har varit programledare för flera tv-program, bland andra “Köket” i TV och hörs varje vecka på P4.
Katja Palmdahl- Sweden
Välmeriterad kock med bakgrund från bl.a. stjärnkrogen 28+ i Göteborg. Driver Lilla Spinneriet i Lindome med sin man
Patrik Palmdahl samt Botaniska trädgårdens restaurang.Även verksam som restaurangkonsult, receptutvecklare och matstylist. På meritlistan finns förstaplaceringar på kallskänks-SM, årets Wilhelmina och Årets Viltkock. Har skrivit och medverkat i flertalet kokböcker. Tidigare medlem i Juryn på Nordiska och Europa mästerskapen.
Mats Nordström – Sweden
Mats äger och driver bl.a Vällagat och Felicia i Göteborg. Mats startade sin karriär som kock 1985. Bl.a. på Sjömagasinet och Fiskekrogen. Västsvenska Gastronomins Guldmedalj 2006 och Svensk Mästare i Husmanskost 1997.
Föreläsare inom fisk och skaldjur på Grythyttan. Kungamiddagar och utländska statsbesök samt catering & eventansvarig för många av Göteborgs största arrangemang genom åren.
Stefan Holmström – Sweden
Stefan driver restaurangen l’Ecurie strax utanför Falkenberg och korades till svensk mästare i desserter 1988. Stefan har arbetat på Michel Rostang, en restaurang i Frankrike med två Michelin-stjärnor. Han har dessutom lagat mat till bland annat USA:s president, Sveriges kungapar och Frank Zappa.
Dan Lexö- Sweden
Stjärnkock och kokboksförfattare samt krögare på Lexö på Resö. Dan vann tävlingen Årets Köttkock 1990 och har kvalificerat sig till 5 finaler i Årets Kock.
Ola Nyström- Sweden
Representant från Leröy Sverige en av Sveriges största fiskgrossister och flerårig sponsor av tävlingsostron till Europamästerskapen och Svenska Mästerskapen. mångårig erfarenhet som jurymedlem i ostrontävlingar.
Competition controllers
Peter Ohlsson- Sweden
IT konsult med stort engagemang inom ostronöppnartävlingar, arrangör av Göteborgsmästerskapen i Ostronöppning.
Henrik Surina – Danmark
Kock och tidigare dansk mästare och arrangör av Danish Oyster Cup.
Special Guest – Michael Moran
Flerfaldig vinnare av VM och EM i ostronöppning, Kommer från Irland och är bl.a. krögare på smått berömda Moran´s Oster Cottage beläget utanför Galway. Ambassadör för matlandet Irland och reser världen över och representerar i ostronsammanhang.
Compere – Daniel Olofsson
Frilansande sportjournalist uppvuxen i Trollhättan med gedigen karriär som fotbollsspelare. Parallellt verksam i Oslos restaurangvärld inom mat och vin.
Organizer and Competition Manager – Per Olofsson
Krögare på NOVA Mat & Möten och flerfaldig svensk Mästare och Världsmästare i ostronöppning 2000. Arrangör av Europamästerskapen sedan starten 2004.
Organizer and Competition assistance – Rickard Halleröd
Krögare på Albert Kök, Hotell & Konferens och välkänd matprofil med långvarig medverkan i matprogram i både radio och TV. Flitigt anlitad matkreatör på mässor och lanseringar världen över.
Food, Oyster & Beverage manager – Christoffer Florén
Krögare på Albert Kök, Hotell & Konferens med internationella meriter som kökschef och matkreatör.
echnique – Live TV Production – Hilight – Trollhättan.
Timekeepers
Ostronakademien från Grebbestad, Västsvenska Gastronomiska Akademiens Vänförening