Jury och medverkande – European Oyster Opening Championship 2018

Chairman of the Jury

Heini Petersen – Norway

Krögare på Vintage Kitchen i Oslo, Mångfaldig norsk mästare i ostronöppning och tidigare Nordisk Mästare, kock och ordförande i Norsk Vinkeller förening. Arrangör och grundare av Norwegian Oyster Battle.

Judge of Honor

Leif Mannerström – Sweden

Legendarisk stjärnkrögare. En av Sveriges Mästerkockar, mer aktuell än någonsin i både tv, radio och övrig media samt i sitt engagemang för matkvalité till vår äldre generation.

Members of the Jury

Alexandra Zazzi – Sweden

Flitigt anlitad tv-kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och seminariearrangör. Har skrivit fyra kokböcker och är återkommande krönikör och matskribent i till exempel Matmagasinet och Göteborgs Posten. Hon har varit programledare för flera tv-program, bland andra “Köket” i TV och hörs varje vecka på P4.

Katja Palmdahl- Sweden

Välmeriterad kock med bakgrund från bl.a. stjärnkrogen 28+ i Göteborg. Driver Lilla Spinneriet i Lindome med sin man

Patrik Palmdahl samt Botaniska trädgårdens restaurang.Även verksam som restaurangkonsult, receptutvecklare och matstylist. På meritlistan finns förstaplaceringar på kallskänks-SM, årets Wilhelmina och Årets Viltkock. Har skrivit och medverkat i flertalet kokböcker. Tidigare medlem i Juryn på Nordiska och Europa mästerskapen.

Mats Nordström – Sweden

Mats äger och driver bl.a Vällagat och Felicia i Göteborg. Mats startade sin karriär som kock 1985. Bl.a. på Sjömagasinet och Fiskekrogen. Västsvenska Gastronomins Guldmedalj 2006 och Svensk Mästare i Husmanskost 1997.

Föreläsare inom fisk och skaldjur på Grythyttan. Kungamiddagar och utländska statsbesök samt catering & eventansvarig för många av Göteborgs största arrangemang genom åren.

Stefan Holmström – Sweden

Stefan driver restaurangen l’Ecurie strax utanför Falkenberg och korades till svensk mästare i desserter 1988. Stefan har arbetat på Michel Rostang, en restaurang i Frankrike med två Michelin-stjärnor. Han har dessutom lagat mat till bland annat USA:s president, Sveriges kungapar och Frank Zappa.

Dan Lexö- Sweden

Stjärnkock och kokboksförfattare samt krögare på Lexö på Resö. Dan vann tävlingen Årets Köttkock 1990 och har kvalificerat sig till 5 finaler i Årets Kock.

Ola Nyström- Sweden

Representant från Leröy Sverige en av Sveriges största fiskgrossister och flerårig sponsor av tävlingsostron till Europamästerskapen och Svenska Mästerskapen. mångårig erfarenhet som jurymedlem i ostrontävlingar.

Competition controllers

Peter Ohlsson- Sweden

IT konsult med stort engagemang inom ostronöppnartävlingar, arrangör av Göteborgsmästerskapen i Ostronöppning.

Henrik Surina – Danmark

Kock och tidigare dansk mästare och arrangör av Danish Oyster Cup.

 

Special Guest – Michael Moran

Flerfaldig vinnare av VM och EM i ostronöppning, Kommer från Irland och är bl.a. krögare på smått berömda Moran´s Oster Cottage beläget utanför Galway. Ambassadör för matlandet Irland och reser världen över och representerar i ostronsammanhang.

Compere – Daniel Olofsson

Frilansande sportjournalist uppvuxen i Trollhättan med gedigen karriär som fotbollsspelare. Parallellt verksam i Oslos restaurangvärld inom mat och vin.

Organizer and Competition Manager – Per Olofsson

Krögare på NOVA Mat & Möten och flerfaldig svensk Mästare och Världsmästare i ostronöppning 2000. Arrangör av Europamästerskapen sedan starten 2004.

Organizer and Competition assistance – Rickard Halleröd

Krögare på Albert Kök, Hotell & Konferens och välkänd matprofil med långvarig medverkan i matprogram i både radio och TV. Flitigt anlitad matkreatör på mässor och lanseringar världen över.

 

Food, Oyster & Beverage manager – Christoffer Florén

Krögare på Albert Kök, Hotell & Konferens med internationella meriter som kökschef och matkreatör.

echnique – Live TV Production – Hilight – Trollhättan.

 Timekeepers

Ostronakademien från Grebbestad, Västsvenska Gastronomiska Akademiens Vänförening

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?